Archieven: ANP berichten

Uitwijzen asielzoeker mag niet tijdens beroep

LUXEMBURG (ANP) - Een asielzoeker van wie het verzoek om bescherming in een EU-land is afgewezen mag niet worden uitgewezen zolang dat besluit niet definitief is. Lidstaten kunnen wel een zogenoemd terugkeerbesluit vaststellen, maar dat mag pas worden uitgevoerd als in hoger beroep is vastgesteld dat de asielzoeker geen recht heeft op internationale bescherming. Gedurende de beroepsprocedure mag de betrokkene niet worden vastgezet.

Zweden ruikt kans tegen aangeslagen Duitsers

NIZJNI NOVGOROD (ANP) - De Zweedse voetballers ruiken hun kans. De Scandinaviërs zijn het WK begonnen met een overwinning op Zuid-Korea (1-0) en treffen zaterdag in Sotsji het aangeslagen Duitsland, dat als titelverdediger een valse start beleefde met verlies tegen Mexico (0-1). ,,Het was voor ons heel belangrijk om het toernooi te beginnen met een zege, dat verhoogt de druk op de Duitsers'', zegt Emil Forsberg, die in de Bundesliga speelt voor RB Leipzig.

Basisscholen zien geen problemen door staking

DEN HAAG (ANP) - Basisscholen voorzien geen grote problemen als gevolg van de landelijke staking in het streekvervoer maandag. ,,De meeste kinderen in het basisonderwijs worden door hun ouders naar school gebracht. Daarbij staan de scholen vaak in de buurt van waar de kinderen wonen. Het kan wel wat overlast veroorzaken maar ik denk dat het wel meevalt'', zegt een woordvoerder van de PO-Raad, de sectororganisatie voor het basisonderwijs.