Archieven: ANP berichten

Qatar omarmt conclusies FIFA-rapport

DOHA (ANP) - De organisatie van het WK voetbal van 2022 in Qatar heeft de conclusies uit het langverwachte onderzoeksrapport naar corruptie van de mondiale bond FIFA omarmd. ,,Dit bekrachtigt de integriteit van ons bid'', luidde een verklaring uit Doha.

Beau wil zichzelf zijn in RTL Summer Night

AMSTERDAM - Beau van Erven Dorens gaat geen trucjes doen als presentator van RTL Summer Night, de zomerse variant van RTL Late Night. "Ik denk dat ik gewoon vooral mezelf moet zijn, niet een beetje de journalist gaan uithangen of de Eva Jinek. Ik moet gewoon Beau zijn en een gezellige avond maken. Daar ga ik op af."

Toshiba klaagt concurrent Western Digital aan

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Toshiba klaagt zijn Amerikaanse concurrent Western Digital aan om die te laten stoppen met het belemmeren van de verkoop van zijn chiptak. Het in financiële problemen verkerende Japanse technologiebedrijf wil een schadevergoeding van 120 miljard yen, zo'n 1 miljard dollar van de Amerikanen.

Activist wil maker Uggs in de verkoop

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het moederbedrijf van het bekende schoenenmerk Uggs wordt onder druk gezet door een activistische aandeelhouder om zichzelf tegen een aantrekkelijke prijs in de verkoop te doen. Anders wordt het vertrek van het bestuur van Deckers Outdoor, de maker van de met schapenvacht gevoerde laarzen, geëist.

Ondernemers krijgen eigen ‘DigiD’

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers hebben in de nabije toekomst nog maar een set inloggegevens nodig om bij verschillende overheidsdiensten en andere instanties in te loggen. Het systeem lijkt op het inlogsysteem voor burgers, DigiD, en wordt ingevoerd tussen oktober dit jaar en medio 2018.

‘Situatie Schiphol van de zomer beheersbaar’

AMSTERDAM (ANP) - Met de inzet van 350 tot 400 extra medewerkers tijdens de maanden juli en augustus hoopt topman Jos Nijhuis van Schiphol op geen herhaling van de meivakantie. ,,Ook dan zullen er nog rijen zijn, maar we denken wel dat de situatie beheersbaar is'', zegt hij woensdag in een interview in het AD.

Jim Carrey laat eis tegen moeder ex vallen

LOS ANGELES - Jim Carrey eist niet langer dat de moeder van zijn ex-vriendin Cathriona White geld opzij zet om hem te betalen als ze haar rechtszaak tegen hem verliest. Brigid Sweetman heeft Jim aangeklaagd voor betrokkenheid bij de dood van Cathriona, die zichzelf in september 2015 van het leven beroofde.

Decembermoorden: eis tegen Bouterse verwacht

PARAMARIBO (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt naar verwachting woensdag de gelegenheid het requisitoir en de strafeis uit te spreken in de zaak van de Decembermoorden, waarvoor de Surinaamse president Desi Bouterse terechtstaat. De Surinaamse krijgsraad heeft de zaak voor woensdagmiddag op de rol gezet.

‘Terroristische aanval op hof Venezuela’

CARACAS (ANP) - Volgens de Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft dinsdag een aanval plaatsgevonden op het hooggerechtshof in de hoofdstad Caracas. Uit een gestolen politiehelikopter werd mogelijk een granaat op het gebouw gegooid, die echter niet explodeerde.

Huis The Big Bang Theory-acteur afgebrand

SAN LUIS OBISPO - De ranch van Johnny Galecki is verwoest door een natuurbrand. De brand in het Californische San Luis Obispo, zo'n 300 kilometer van Los Angeles, brak maandagavond laat uit en werd dinsdag door 1200 brandweermannen bestreden.

Commissie ondervraagt campagneleider Clinton

WASHINGTON (ANP) - Hillary Clintons campagneleider John Podesta heeft vragen moeten beantwoorden van de inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Het comité ondervraagt verschillende betrokkenen in de zaak over mogelijke Russische betrokkenheid bij de presidentsverkiezingen.

Groen licht voor museum George Lucas

LOS ANGELES - De gemeenteraad van Los Angeles is dinsdag akkoord gegaan met de bouw van het museum van George Lucas. De Star Wars-bedenker verscheen zelf voor de commissie, die na zijn presentatie tot een unaniem besluit kwam.

Team hoopt met video’s op meer MH17-getuigen

DEN HAAG (ANP) - Het team dat strafrechtelijk onderzoek doet naar het neerhalen van vlucht MH17 hoopt met twee emotionele filmpjes getuigen in Oost-Oekraïne over te halen zich alsnog te melden. In de video’s die het Joint Investigative Team (JIT) vanaf woensdag gaat verspreiden vertellen nabestaanden van slachtoffers over hun verdriet en gemis.

Team hoopt met video’s op meer MH17-getuigen

DEN HAAG (ANP) - Het team dat strafrechtelijk onderzoek doet naar het neerhalen van vlucht MH17 hoopt met twee emotionele filmpjes getuigen in Oost-Oekraïne over te halen zich alsnog te melden. In de video’s die het Joint Investigative Team (JIT) vanaf woensdag gaat verspreiden vertellen nabestaanden van slachtoffers over hun verdriet en gemis.

Spoorloos-team wil terug naar Colombia

AMSTERDAM - Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender willen terug naar Colombia, het land waar de twee werden ontvoerd door guerrillabeweging ELN. De twee willen de Spoorloos-aflevering waarvoor ze in Colombia waren, afronden. Dat vertelden Derk en Eugenio dinsdag in Jinek.