Archieven: ANP berichten

Bolt wil atletiek als ambassadeur helpen

AUSTIN (ANP/DPA) - Usain Bolt wil als ambassadeur van de IAAF de beschadigde reputatie van de atletiek gaan herstellen. De 31-jarige Jamaicaan nam in augustus bij de WK in Londen afscheid op de baan, al werd het niet het feestje dat de achtvoudig olympisch kampioen had gehoopt. Bolt heeft met voorzitter Sebastian Coe van de internationale atletiekfederatie al gepraat over een ambassadeursrol.

Foo Fighters eerst naam Pinkpop 2018

LANDGRAAF - De Foo Fighters komen volgend jaar naar Pinkpop. De Amerikaanse rockband is de eerste grote naam die zich aan Pinkpop 2018 heeft verbonden. De band is een van de dagafsluiters van het driedaagse festival, heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

Philips licht hoger op vlak Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag vrijwel vlak geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen zonder grote koersuitslagen. Op het Damrak steeg Philips licht na publicatie van weinig verrassende kwartaalcijfers.

‘Nederlands pensioenstelsel nog steeds top’

AMSTERDAM (ANP) - Nederland heeft nog steeds het op één na beste pensioenstelsel ter wereld. Op een toonaangevende lijst van adviesbureau Mercer is het Nederlandse stelsel dit jaar wederom op plek twee uitgekomen. Het gat met nummer één Denemarken is zelfs iets kleiner geworden, ondanks dat beide landen wel hun zogeheten A-status bij Mercer hebben verloren.

Boekenweekgeschenk ook in het Fries

AMSTERDAM/LEEUWARDEN (ANP) - Het komende Boekenweekgeschenk, Gezien de feiten van Griet Op de Beeck, wordt ook uitgegeven in het Fries en wel onder de titel Mei it each op de feiten. Het is volgend jaar voor het eerst dat een boekenweekgeschenk in het Fries uitkomt.

Martin Garrix wil ‘niet op luie kont zitten’

AMSTERDAM - Martin Garrix denkt dat hij nog maar aan het begin van zijn carrière staat. Afgelopen weekend werd hij voor de tweede keer werd uitgeroepen tot beste dj van de wereld, maar daar staat Garrix niet te lang bij stil. Hij barst van de plannen voor de toekomst.

KLM bereikt akkoord over pensioenen

ROISSY (ANP) - KLM heeft een akkoord bereikt over de pensioenafspraken voor het vliegend personeel. Hiervoor trekt de luchtvaartmaatschappij als onderdeel van een deal met pilotenbond VNV eenmalig 194 miljoen euro uit, die verspreid over meerdere termijnen aan het pensioenfonds wordt uitgekeerd.

Nikkei hoger na verkiezingswinst Abe

TOKIO (ANP) - De Japanse effectenbeurs is maandag met een stevige winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. De verkiezingsoverwinning van de Japanse premier Shinzo Abe zorgde voor optimisme dat het huidige stimulerings- en hervormingsbeleid, ook wel 'Abenomics' genaamd, zal worden voortgezet.

Ruim 3,4 miljoen kijkers Heel Holland Bakt

HILVERSUM - De finale van het vijfde seizoen van Heel Holland bakt heeft zondagavond een recordaantal kijkers getrokken. Ruim 3,4 miljoen mensen zagen hoe Hans met de titel 'beste thuisbakker van Nederland' aan de haal ging, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dat is een stuk meer dan de finale van seizoen drie en vier, toen de bakwedstrijd ruim 2,8 miljoen mensen wist te boeien.

3,4 miljoen mensen zien bakker Hans winnen

HILVERSUM (ANP) - Ruim 3,4 miljoen mensen hebben kandidaat Hans zondag Heel Holland Bakt zien winnen, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. De finale van het bakprogramma werd daarmee nog beter bekeken dan die van de vorige editie, toen 2,8 miljoen mensen de ontknoping zagen.

Bertens levert één plek in

SINGAPORE (ANP) - Tennisster Kiki Bertens won afgelopen week in Luxemburg eindelijk weer eens een paar partijen, maar toch moest ze op de wereldranglijst een plek inleveren. De 25-jarige Westlandse vond haar naam maandag terug op de 31e plaats. De afgelopen weken had Bertens zich gehandhaafd op de dertigste positie, hoewel ze op vrijwel alle toernooien waaraan ze meedeed al in de eerste ronde werd uitgeschakeld. In Luxemburg bereikte de pupil van coach Raemon Sluiter de kwartfinales.

HelloFresh begin november naar de beurs

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Maaltijdboxbezorger HelloFresh zal waarschijnlijk op 2 november zijn debuut maken op de beurs in Frankfurt. De indicatieve bandbreedte voor de prijs per aandeel is vastgesteld op 9 euro tot 11,50 euro. Daarmee wordt tot 311 miljoen euro opgehaald om te investeren in uitbreiding. De onderneming zou daardoor een beurswaarde krijgen van circa 1,5 miljard euro.

Suns ontslaan coach al na drie nederlagen

PHOENIX (ANP) - De clubleiding van Phoenix Suns heeft al na drie wedstrijden in het nieuwe NBA-seizoen ingegrepen. De Suns namen na de kansloze nederlaag bij Los Angeles Clippers (130-88) afscheid van hoofdcoach Earl Watson. Nooit eerder werd een coach in de Noord-Amerikaanse topcompetitie al zo vroeg in het seizoen ontslagen.

Peter van der Vorst op zoek naar eerherstel

HILVERSUM - Onschuldig?!, het nieuwe programma van Peter van der Vorst, kijkt weg als een thriller. Alleen gaat het hier om echte mensen. De RTL-presentator leefde bijna drie jaar lang mee met vijf hoofdpersonen uit geruchtmakende zaken. Allemaal zijn ze veroordeeld voor moord of doodslag en allemaal vermoedelijk slachtoffer van een rechterlijke dwaling.

170.000 hulpverleners voor reanimatie

DEN HAAG (ANP) - In Nederland is een mijlpaal bereikt van 170.000 mensen die zich als burgerhulpverlener hebben aangemeld om zo nodig te helpen bij een reanimatie. Volgens de Hartstichting is Nederland daarmee het eerste land ter wereld met een ,,fijnmazig en landelijk netwerk van geregistreerde burgerhulpverleners die kunnen reanimeren wanneer zij een alarm ontvangen via een oproepsysteem", aldus de organisatie maandag.

Dr. Phil reageert op aanrijding skateboarder

LOS ANGELES - Dr. Phil McGraw heeft gereageerd op de aanrijding die hij afgelopen vrijdag veroorzaakte. McGraw reed weg in zijn auto bij de Universal Studios in Los Angeles en wilde een bestelbusje inhalen. Daarbij raakte hij een skateboarder die wilde oversteken.

Twee doden Japan door orkaan Lan

TOKIO (ANP) - In Japan zijn ten minste twee mensen om het leven gekomen door het natuurgeweld dat orkaan Lan met zich meebracht. De tyfoon bereikte maandag het vaste land van Japan, maar is ondertussen afgezwakt tot een orkaan van de tweede categorie.

Harry Styles seksueel belaagd door fan

LOS ANGELES - Tijdens een optreden van zanger Harry Styles in de Hollywood Bowl, een groot amfitheater in Los Angeles, greep een iets te enthousiaste fan zaterdagavond naar zijn kruis. Het incident vond plaats tijdens het We Can Survive-concert ten bate van de strijd tegen borstkanker, en is door meerdere aanwezigen opgenomen op camera.

Doden door aanslag in noordoosten Nigeria

MAIDUGURI (ANP) - Een terrorist heeft in de Nigeriaanse stad Maiduguri zichzelf opgeblazen en daarbij dertien mensen gedood. Nog eens vijf anderen raakten gewond. Het is de dodelijkste aanslag in meer dan een maand in Nigeria. Bij een andere zelfmoordaanslag raakten nog eens dertien mensen gewond, meldden de autoriteiten.

Priscilla Presley niet weg bij Scientology

LOS ANGELES - Priscilla Presley is nog altijd lid van de Scientology Kerk. De ex-vrouw van Elvis liet zondag via haar woordvoerder aan People weten dat er niets waar is van het verhaal dat zij de controversiële kerk de rug heeft toegekeerd.

Mercedes heeft eerste hoofdprijs binnen

AUSTIN (ANP) - Lewis Hamilton pakte nog niet zijn vierde wereldtitel in de Formule 1, maar hij bezorgde zijn renstal van Mercedes met zijn triomf in de Grote Prijs van de Verenigde Staten wel een andere hoofdprijs. Mercedes pakte voor het vierde jaar op rij de constructeurstitel, oftewel het wereldkampioenschap bij de teams.